Kraamzorg

Sinds 2009 werk ik als zelfstandig ondernemer samen met 4 prettige zeer ervaren, zelfstandige kraamverzorgsters onder de naam Kraamzorg Anders. Door deze samenwerking kan ik altijd zorg garanderen mocht ik bijvoorbeeld dubbel lopen met kraamzorg. Wij hebben allen al een ruime werk ervaring en doen er alles aan om ons werk te blijven optimaliseren. Met deze collega s werk ik nauw samen en zij zijn dan ook mijn eerste vervangers, mocht ik dubbel lopen met een kraam of door onverwachte omstandigheden zelf niet de kraamweek kunnen verzorgen.

Vanaf Juni 2017 ben ik ook aangesloten bij de Coöperatie Kraamzorggroep. Een coöperatie van zelfstandig kraamzorgondernemers die elkaar ondersteunen. Samen hebben wij contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland en ik kan daardoor dus altijd zorg bij je leveren ongeacht waar je verzekerd bent.

Kraamzorg wordt uit het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Hier staat een vergoeding voor van minimaal 24 uur en maximaal 80 uur, verdeeld over uiterlijk tien dagen. Bij deze vergoeding moet geteld worden vanaf de dag van de bevalling.
In Nederland geldt een eigen bijdrage. Deze is €5,10 per uur voor 2024. Heb je een aanvullende verzekering dan worden deze kosten vaak gedeeltelijk of geheel vergoed. Ook heb je soms nog recht op extra uren kraamzorg. Hiervoor kun je je polisvoorwaarden bekijken.